top of page

MASTER INTERDISCIPLINAR

SURSE DE ENERGIE REGENERABILE SI ALTERNATIVE

Ești preocupat de noile joburi ale viitorului? Vrei să te angajezi într-un domeniu de actualitate? Hai la masterul SERA de la Facultatea de Fizică, Universitatea din București!

Masterul Surse de Energie Regenerabile și Alternative, SERA, oferă soluții științifice și tehnologice de viitor în domeniul energiei, pentru toti studentii care urmează  acest master. Masteranzii noștri au posibilitatea să studieze și să facă practică în universități din Islanda și Norvegia și la producători importanți de energie regenerabilă din România.

Cursurile  interdisciplinare explorează convertorii de energie ca resurse regenerabile în noile sisteme energetice ce  vor modela evoluția  civilizației într- viziune modernă: omul în armonie cu natura. Pe perioada studiilor de master, ajutăm studenții ca prin abilitățile lor  să aducă o perspectivă originală și inovativă problemelor și subiectelor pe care le vor studia. 

INTRODUCERE

În contextul actual al schimbărilor climatice și degradării mediului, Pactul verde european propune soluții concrete pentru un viitor cu ”zero emisii nete de gaze cu efect de seră” și sunt stabilite sursele de finanțare (Planul de redresare NextGenerationEU) pentru a acționa în acest sens. 

Acest obiectiv necesită specialiști cu pregătire interdisciplinară în domeniul surselor de  energie regenerabile, care să poată integra conceptele de durabilitate și zero carbon în noile soluții tehnologice și să dezvolte politici responsabile de energie verde.

Misiunea masterului SERA este formarea de specialiști cu aptitutini și competențe în surse alternative și regenerabile de energie, capabili să soluţioneze problemele dezvoltării şi cunoaşterii pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii și dezvoltare socială durabilă. 

Pregătirea specialiștilor înseamnă dezvoltarea unei educații durabile în acest domeniu, bazată pe metode moderne de predare și schimbul de bune practici cu instituții cu experiență, dezvoltarea de parteneriate cu universităţi şi centre de cercetare europene pentru activităţi comune de cercetare.

SA DEVII SPECIALIST IN SURSE REGENERABILE

Cu toții vorbim despre necesitatea utilizării energiilor regenerabile, dar puțini sunt capabili să le cunoască și să le implementeze!

Masterul SERA formează specialiști capabili să înțeleagă mecanismele care stau la baza conversiei energiei fără emisii de carbon și pregătiți să implementeze cunoștințele în industrie, cercetare, administrații guvernamentale și locale, să ofere noi soluții tehnologice și să proiecteze noi politici de energie regenerabilă
.

IMG_20201102_143831.jpg
PROIECTE ALE STUDENŢILOR

Anda Ciobanu a finalizat studiile de master cu o lucrare originală pentru determinarea parametrilor teoretici de funcționare a pilelor de combustie și analiza comportării reale a acestor sisteme, prin intermediul unor aplicații software dezvoltate pe platforma Google Colab.

20220624_112149.jpg

Lucrarea ”APLICAȚII SOFTWARE PENTRU STUDIUL PILELOR DE COMBUSTIE” propune o metodă modernă de analiză și înțelegere a funcționării pilelor de combustie, aceste dispozitive foarte eficiente și nepoluante de producere de energie electrică.

anda.jpg
20220624_114051.jpg

Florin Coman în proiectul său de final “EFICIENTIZAREA CONSUMULUI DE ENERGIE PENTRU O LOCUINȚĂ UTILIZÂND MATERIALE IZOLATOARE ECOLOGICE” realizează o aplicație pentru calculul consumului energetic necesar încălzirii unei locuințe, oferind utilizatorului posibilitatea de a utiliza aplicația pentru pentru majoritatea zonelor geografice din România.

florin.png

În studiul de caz prezentat, autorul propune pentru creșterea eficienței energetice utilizarea materialelor izolatoare, în principal ecologice.

Programul de Masterat de Surse de Energie Regenerablile și Alternative (SERA) este perfect conceput pentru cei care vor să învețe despre producerea, transmisia, și distribuția energiei atât termică cât și electrică din punct de vedere tehnic, administrativ și economic. 

 

Pe mine m-a atras acest program deoarece am vrut să învăț mai mult despre energia geotermală. La prima vedere, pare a fi o soluție foarte simplă și elegantă pentru decarbonizare. 

Programul de mobilitate la Universitatea din Reykjavik, mi-a oferit o perspectiva valoroasă atât prin abordarea academică cât și prin oportunitatea de a întâlni experți în domeniul energiei geotermale. În urmă cursurilor și discuțiilor personale cu profesorii și specialiștii din industrie am rămas fascinat de complexitatea și anvergură unui proiect geotermal, de la metode de caracterizare a spațiului subteran până la realizarea puturilor și regimul de funcționare a centralei înpreună cu analiză financiară. 

 

Islanda, fiind singură insula vulcanică aflată pe o falie de extensie, oferă o geografie de-a dreptul unică. Recomand efectuarea excursiilor în scop recreativ. Având formațiuni recente, este mediul perfect pentru a observă procesele geologice învățate la cursuri. 

~Vlad Tudorache

Dacă ești interesat să aflii mai multe despre experiență, mă poți contacta la adresa de email: vladtudorache1@gmail.com

sau pe whatsapp la nr de telefon: +19096776866

bottom of page