SEGES

eea_grants-3x-svart.webp
cascada.jpg

Sustenabilitate în educația specialiștilor în energie verde - Sustainability in education for
green energy specialists
(SEGES)

2-240x240.png
logo_hr_edited.jpg
4-240x240.png
itres-logos-2-240x240.png

Mobilitaţi în Islanda 20-30 iunie 2022

Puteţi citi despre activitatea noastră aici. 

Proiectul are ca scop modernizarea și creșterea capacității antreprenoriale și de inovare a educației și formării masteranzilor în energie durabilă de la Universitatea din București, ca răspuns la provocările actuale ale pieței muncii din domeniul surselor regenerabile de energie .

WhatsApp Image 2022-08-02 at 3.49.33 PM.jpeg

Obiective

Dezvoltarea unui cadru eficient pentru transferul de bune practici între Universitatea Reykjavik (RU) și Universitatea din București (UB), pentru modernizarea și creșterea capacității de inovare și antreprenoriat a educației și formării specialiștilor în energii regenerabile adaptate la provocările actuale.
Schimburi / mobilitate interuniversitară pentru formarea interdisciplinară a studenților, dezvoltarea profesională a cadrelor didactice UB și transferul de experiență legat de inserarea absolvenților pe piața muncii în domeniul surselor regenerabile.

Cine sunt beneficiarii?
Studenții implicați în mobilitate vor studia într-un mediu internațional. Aceștia vor beneficia de diverse prelegeri susținute de specialiști internaționali în domeniul surselor regenerabile de energie, de vizite de lucru la producătorii de energie verde, care le vor oferi o îmbunătățire relevantă a cunoștințelor și abilităților cu privire la implementarea energiilor regenerabile. Ei vor lucra în echipe internaționale pentru a rezolva probleme și a dezvolta proiecte comune. Ei vor înțelege mai bine cerințele pieței forței de muncă și vor fi mai bine pregătiți să se integreze pe piața forței de muncă naționale sau internaționale. Vor obtine credite ECTS in urma participării la cursurile desfășurate în cadrul proiectului.
Profesorii își inovează metodele educaționale, îmbogățesc aria curriculară, abilitățile interculturale și pedagogice.
Angajatorii au posibilitatea de a angaja specialiști cu o pregătire interdisciplinară în domeniul energiilor verzi.

WhatsApp Image 2022-08-02 at 3.51.19 PM.jpeg

Ce valoare adăugată aduce parteneriatul proiectului?
Un răspuns integrat al celor două țări partenere la problema sustenabilității energetice duce la găsirea soluțiilor pentru obiectivul ”Net Zero Carbon”, al Europei.

Notă

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Social Media

Link-uri utile

  • Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter