top of page

SEGES

eea_grants-3x-svart.webp
cascada.jpg

Sustenabilitate în educația specialiștilor în energie verde - Sustainability in education for
green energy specialists
(SEGES)

2-240x240.png
logo_hr_edited.jpg
4-240x240.png
itres-logos-2-240x240.png

COMMON LEARNING AND APPLICATIONS PLATFORM IN
RENEWABLE ENERGY HIGHER EDUCATION

University of Bucharest (ROMANIA)
Reykjavik University (ICELAND)

ECHIPA DE PROIECT

Echipa din România :

Cornelia Diac

Sanda Voinea

Adriana Bălan

Bogdan Dobrică

Echipa din Islanda:

Randall Morgan Greene

Jacob Kaminski

Juliet Newson

Puteți vedea profilurile lor la: ru.is/haskolinn/starfsfolk

Școală de vara organizată de ISE Reykjavik University. Participanții de la UB de la Facultatea de Fizică, în cadrul proiectului SEGES au fost foarte implicați în activități.

WhatsApp Image 2023-09-14 at 16.20.25.jpeg

Conferinta INTED 2023

Poster-v3.pptx.png

Activitățile comune ale celor două echipe de la Universitatea Bucuresti și Reykjavik University, din cadrul proiectului SEGES au fost prezentate în cadrul conferinței INTED 2023, de la Valencia 6-8 martie 2023.

Articolul ”COMMON LEARNING AND APPLICATIONS PLATFORM IN RENEWABLE ENERGY HIGHER EDUCATION” a fost prezentat de Sanda Voinea și Adriana Bălan, de la Universitatea din București, Facultatea de Fizică. În cadrul prezentării au avut loc o mulțime de discuții în legătură cu viitoare colaborări internaționale în vederea actualizării și dezvoltării programelor de master pentru specialiștii în energii verzi.

WhatsApp Image 2023-03-17 at 12.54_edited.jpg

Târgul de știință și educație „Cu mic, cu mare... prin Univers”

Târgul de știință și educație „Cu mic, cu mare... prin Univers” organizat de Facultatea de Fizică, dedicat elevilor și studenților interesați de activitățile educaționale și profesionale din domeniul STEM se desfășoară între 8 și 10 decembrie 2022. În ziua dedicată studenților, programul de master SERA și-a promovat oferta  educațională, prezentând studenților oportunitățile de studiu oferite prin parteneriatul cu Reykjavik University din cadrul proiectului SEGES, finanțat din granturi SEE. De asemenea angajatori importanți din domeniul energiei regenerabile de pe piața românească (ICPE, Tesla Group) au prezentat ofertele de internship, practică și angajare, intrând într-un dialog important cu studenții interesați.

1.jpeg

Mobilităţi în România 2022

În cadrul mobilităţilor studenţilor de la Reykjavik University la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Fizică a organizat o vizită de studiu la centrala eoliană şi centrala fotovoltaică operate de compania  Monsson, la Constanţa. Studenții celor 2 facultăți au aflat și experimentat lucruri legate de operarea turbinelor eoliene, intervenții și mentenanță asupra palelor turbinelor eoliene, amplasare și întreținerea panourilor fotovoltaice, respectiv stocarea energiei regenerabile produse.

1.jpg

Amintiri din școala de vară 2022

Mobilitaţi în Islanda 20-30 iunie 2022

Puteţi citi mai multe despre activitatea noastră aici. 

Puteţi vedea raportul de activitate aici. 

Proiectul are ca scop modernizarea și creșterea capacității antreprenoriale și de inovare a educației și formării masteranzilor în energie durabilă de la Universitatea din București, ca răspuns la provocările actuale ale pieței muncii din domeniul surselor regenerabile de energie .

WhatsApp Image 2022-08-02 at 3.49.33 PM.jpeg

Obiective

Dezvoltarea unui cadru eficient pentru transferul de bune practici între Universitatea Reykjavik (RU) și Universitatea din București (UB), pentru modernizarea și creșterea capacității de inovare și antreprenoriat a educației și formării specialiștilor în energii regenerabile adaptate la provocările actuale.
Schimburi / mobilitate interuniversitară pentru formarea interdisciplinară a studenților, dezvoltarea profesională a cadrelor didactice UB și transferul de experiență legat de inserarea absolvenților pe piața muncii în domeniul surselor regenerabile.

Cine sunt beneficiarii?
Studenții implicați în mobilitate vor studia într-un mediu internațional. Aceștia vor beneficia de diverse prelegeri susținute de specialiști internaționali în domeniul surselor regenerabile de energie, de vizite de lucru la producătorii de energie verde, care le vor oferi o îmbunătățire relevantă a cunoștințelor și abilităților cu privire la implementarea energiilor regenerabile. Ei vor lucra în echipe internaționale pentru a rezolva probleme și a dezvolta proiecte comune. Ei vor înțelege mai bine cerințele pieței forței de muncă și vor fi mai bine pregătiți să se integreze pe piața forței de muncă naționale sau internaționale. Vor obtine credite ECTS in urma participării la cursurile desfășurate în cadrul proiectului.
Profesorii își inovează metodele educaționale, îmbogățesc aria curriculară, abilitățile interculturale și pedagogice.
Angajatorii au posibilitatea de a angaja specialiști cu o pregătire interdisciplinară în domeniul energiilor verzi.

WhatsApp Image 2022-08-02 at 3.51.19 PM.jpeg

Ce valoare adăugată aduce parteneriatul proiectului?
Un răspuns integrat al celor două țări partenere la problema sustenabilității energetice duce la găsirea soluțiilor pentru obiectivul ”Net Zero Carbon”, al Europei.

Vezi conținutul platformei comune de cursuri aici :

Notă

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Social Media

Link-uri utile

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page